Speaker info

About the speaker

Zlatko Berbić dipl. ing. Arh.

Zlatko Berbić, osnivač i vlasnik Radio Kameleona, rođen je 1960. godine u Tuzli. Gimnaziju Meša Selimović završio u Tuzli, 1979. godine. Na Arhitektonskom fakultetu u Sarajevu diplomirao 1986. godine.

Tokom studija 1979. godine do 1986. godine aktivan na muzičkoj sceni ex Yu vodeći mnogobrojne diskoteke i muzičke bendove. Poduzetnik je od 1979. godine:

Kameleon doo Tuzla 1989. godine, osnivač i vlasnik.

Radio Kameleon Tuzla 1992. godine, osnivač, vlasnik i direktor.

Radio Sloboda Tuzla 1995. godine, osnivač.

Hot Media Ljubljana 1995. godine, osnivač i vlasnik.

Agencija Colosseum Tuzla 1997. godine, osnivač, vlasnik i direktor.

NGO Radio Kameleon Tuzla 1997. godine, osnivač.

Cafe Novine Tuzla 2003. godine, osnivač i vlasnik.

Kameleon City Sarajevo 2004. godine, osnivač i vlasnik.

Radio Kameleon, kao kulminacija višegodišnjeg rada u muzičkom svijetu, osnovan 1992. godine kao druga privatna radio stanica u regiji, je postao sinonim modernog, otvorenog, humanog, drugačijeg i zabavnog programa.

Agencija Colloseum osnovana je 1997. godine, kao sestrinska kompanija Radio Kameleona a danas uz B-Marketing (outdoor media) čini kompaniju, koja je vrlo uticajna i podržava razvijanje ideja slobodnog poduzetništva i razvoja pozitivne poduzetničke atmosfere u BiH.

Njegove kampanje donijele su i prepoznatljive vrhunske rezultate (dva Guinessova rekorda) kao i velike regionalne projekte humanitarnog i edukacijskog karaktera (Moj život moja pjesma, Olovka piše srcem, Ne okreći glavu, Žetva, itd.)

Od 1997. godine kroz svoju NGO Radio Kameleon Otvorena mreža za ljudska prava i demokraciju, Kameleon nastavlja svoj pionirski put u razvoju ne-profitnih organizacija u regiji i do danas je prepoznatljiva po velikom broju humanitarnih, društveno korisnih i angažiranih projekata sa ciljem pomjeranja granica.

Zlatko Berbić je pionir medijskog biznisa, potpredsjednik IAA International Association of Advertisers, osnivač i prvi predsjednik Rotary Kluba Tuzla ’99, član Skupštine Olimpijskog komiteta BiH,predsjednik Biciklističkog saveza BiH.

Rekreativno se bavi biciklizmom, tenisom i nogometom. U drage hobije upisuje putovanja, kampovanje i planinarenje. Pasionirani putnik, prepješačio je mnoge europske planine a 1999. godine dosegao je i vrh Kilimanjara.

Speciality:Direktor BH sedmice inžinjerstva

Međunarodne konferencije, Key Note, Fireside chats, Prezentacije, Mentoring, Made in BiH…

Opširnije

LokacijE održavanja

Sarajevo (5. decembar Europe House),
Tuzla (14 i 15. decembar Narodno pozorište)
Tarčin (28. decembar Tarcin Forest Resort)
Sarajevo (30. Januar Europe House)

T. +387 35 302 538

jadranka.kusljugic@bhing.ba

© 2022 – BH Engineering Weeks / Development: colosseum.ba | Senid H.