Speaker info

About the speaker

Samir Mešić

Samir Mešić je Senior Konusultant u BI Consulting d.o.o. i partner firme Accelerant Consulting BV. Tokom 10 godina konsaltinga i 10 godina na različitim poslovnim upravljačkim pozicijama radio je na širokom rasponu zadataka u mnogo različitih djelatnosti. U međunarodnom okruženju Holandija (11g), Katar(7g), Hrvatska(2g), Samir je stekao iskustvo u vise upravljačkih poslovnih ekspertiza, poput operativne izvrsnosti, sistema upravljanja preduzećem, upravljanja lancima nabave/dostave, upravljanja učinkom itd. U raznim poslovnim ulogama Samir je bio odgovoran za osmišljavanje i provođenje programa / projekata transformacije i unaprijedenja poslovanja.
▪ Samir ima iskustvo u nekoliko industrija – između ostalog radio na programima restruktuiranja u firmama kao sto je Shell Royal Dutch PLC (11 godina), Purac Biochem (3g), Delft University of Technology (2g), Mlinar doo, Lily Travel DMC (3g), Standard Furniture Factory, MDG doo, Probus doo, Razvojna agencija Tešanj, s ciljem definisanja i implementacije poslovnog slučaja u smislu optimizacije troškova, rasta prihoda i smanjenja obrtnog kapitala. Samir ima veliko iskustvo s programima operativne izvrsnosti – angažmanima koji su bili usmjereni na revitalizaciju poduzeća i programima organizacijske učinkovitosti – osmišljenim kako bi integrisali organizacijske subjekte, razvili efikasne i efektivne načine rada i maksimalno iskoristile postojeće sinergije.
▪ Samirova sposobnost da angažira uposlenike od radnika u proizvodnom procesu do članova upravnog odbora omogućava mu da formira tim koji podržava uspješnu primjenu provjerenih alata i procesa, sa održivom poboljšanjem poslovanja kao krajnjim i mjerljivim rezultatom.
Ekspertiza:
▪ Funkcionalna Expertiza: Operativna Izvrsnost, Sistemi Upravljanja Preduzećem, Upravljanje Lancem Nabave/Dostave (Supply Chain), Upravljanje Učincima (Performance Management).
▪ Industrijska Ekspertiza: Nafta & Gas, Metalna Industija, Hemijska Industrija, Farmacija, FMCG, Turizam.

Speciality:Senior Konusultant u BI Consulting doo i partner firme Accelerant Consulting BV

Međunarodne konferencije, Key Note, Fireside chats, Prezentacije, Mentoring, Made in BiH…

Opširnije

LokacijE održavanja

Sarajevo (5. decembar Europe House),
Tuzla (14 i 15. decembar Narodno pozorište)
Tarčin (28. decembar Tarcin Forest Resort)
Sarajevo (30. Januar Europe House)

T. +387 35 302 538

jadranka.kusljugic@bhing.ba

© 2022 – BH Engineering Weeks / Development: colosseum.ba | Senid H.