Speaker info

About the speaker

Jasmina Numanović Stjepanović

Oficijelna zastupnica prodaje za tržište Bosne i Hercegovine, japanske kompanije Fanuc, koja predstavlja sinonim za programiranje, servo motore i CNC upravljanje.  Jasmina potpisuje ugovor sa Fanuc Adria doo i oficijelno ju predstvalja od Novembra 2020. godine u B&H. Prethodno iskustvo na polju prodaje i implementacije projekata automatizacije i robotizacije stekla kroz rad i zaposlenje u prvom Centru za robotiku u Bosni I Hercegovini, osnovanom u Tuzli 2016. godine.

Svoje osnovno školovanje završava u SR Njemačkoj, gradu Nirnbergu gdje je živjela i naučila komunicirati njemačkom i engleskim jezikom, a danas ih koristi fleksibilno i učinkovito u društvenim i poslovnim situacijama.

Zvanje Bachelora poslovne ekonomije stekla na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Tuzli i trenutno se nalazi na postdiplomskom studiju na istom univerzitetu te fokus studija vidi u istraživanju mogućnosti razvoja MSP-a u Bosni I Hercegovini primjenom automatizacije i inovacija. Oduševljenje za robotskom tehnologijom se javilo neplanski, spontano kao odgovor na izazove koji su se našli pred njom, kao “ne inženjerkom” u komunikaciji sa robotima. Stoga u periodu od 2017-2020 radi na stvaranju i implementaciji projekata koji direktno osnažuju mlade djevojke i žene da se bave i školuju u oblasti novih tehnologija. Na BH Engineering week-u 2019. godine sa svojim timom organizuje konferenciju “Women in tech” koja je ujedno podržana i od strane Američke ambasade u Bosni i Hercegovini.

Uspješna, ka ostvarenju rezultata orijentisana, managerica, posvećena poslovima, posebno na polju projektnih aktivnosti koja je ljubav prema upravljanju razvila kroz 18-godišnje iskustvo u vođenju projekata, strateškom planiranju u okviru raznih neprofitnih organizacija, strukovnih saveza i preduzeća. Veoma zainteresovana za sticanjem novog znanja i sposobnosti iz oblasti vještina neophodnih za uspješno vođenje različitih timova i preduzeća.

Speciality:zastupnica prodaje za tržište Bosne i Hercegovine, japanske kompanije Fanuc

Međunarodne konferencije, Key Note, Fireside chats, Prezentacije, Mentoring, Made in BiH…

Opširnije

LokacijE održavanja

Sarajevo (5. decembar Europe House),
Tuzla (14 i 15. decembar Narodno pozorište)
Tarčin (28. decembar Tarcin Forest Resort)
Sarajevo (30. Januar Europe House)

T. +387 35 302 538

jadranka.kusljugic@bhing.ba

© 2022 – BH Engineering Weeks / Development: colosseum.ba | Senid H.