Speaker info

About the speaker

Elvir Salčinović

Nakon inostranog iskustva početkom 2000-ih u web dizajnu i rada za dvije kompanijama iz Francuske, 2009. godine pokrećem svoju kompaniju BetaTelStudio d.o.o. Tokom rada u svojoj kompaniji završavam i ekonomski fakultet te svoje znanje i iskustvo pokušavam da usmjerim na razvoj svog biznisa kroz sinergiju ekonomije i informacionih tehnologija.

Kompanija BetaTelStudio – Web development & Design Studio kroz sada već 9 godina postojanja ima veliki broj web projekata iza sebe kako na domaćem tako i na inostranom tržištu. Pored rada na projektima za klijente odlučili smo da radimo i na našim produktima i danas se možemo pohvaliti jednim od naših najznačajnijih projekata, a to je projekat Rutmap.

Rutmap predstavlja interaktivnu mapu grada sa fokusom na turizam, ali i na promociju lokalne zajednice odnosno mapa sa virtualnim prikazom ulica i objekata od privrednog, investicionog, kulturnog i turističkog značaja.

2015 godine Rutmap (tadašnji Sarajevo360 obzirom da smo radili rebranding poslije) je nominiran kao najinovativniji projekat u sektoru turizma od strane United Nation (UN) The World Summit Award ispred Bosne i Hercegovine. Među 400 nominacija iz 86 zemalja Rutmap je ušao u uži izbor od 40 najinovativnijih projekata u 8 kategorija, a među top 10 u sektoru turizma.

Rutmap su prepoznale i neke velike globalne kompanije sa kojima danas imamo saradnju,a to su kompanije TomTom i Here Maps. Za one koji nisu upoznati sa ovim kompanijama, TomTom i HERE Maps su kompanije koje se ubrajaju među vodeće svjetske kompanije koje se bave navigacijskim sistemima. Kada govorimo o TomTom navigaciji dovoljno je reći da je TomTom navigacija integrisana u Apple proizvode odnosno da je sastavni dio iPhone mobilnih uređaja te da se koristi u auto industriji za kompanije kao što su Mercedes, Renault i mnoge druge, odnosno kompanija s preko 4.000 zaposlenih u 56 kancelarija u 37 država svijeta. Kada govorimo o HERE Maps dovoljno je reći da je to bio proizvodi kompanije NOKIA koji je naknadno prodat Mircrosoft-u, a sada se nalazi u vlasništvu auto industrijskog konzorcija Audi, BMW i Daimle.

Speciality:Founder & CEO@BetaTelStudio Ltd, Sarajevo, BiH.