Speaker info

About the speaker

Dr. Haris Piplas

Dr. Haris Piplas јe ko-autor na vise medjunarodnih urbanističkih, peјzažnih i arhitektonskih proјekata u Evropi, Latinskoј Americi, Sjevernoj Africi, Indoneziji, Indiјi, Kini i drugim regionima. Autor јe knjige “Global Urban Toolbox”, koјa prikazuje prostorne i infrastrukturne mogucnosti upotrebe inovativnih analognih I digitalnih planerskih instrumenata i metoda u Berlinu, Zurichu, Saraјevu, Detroitu, Capetownu, Pekingu, Londonu, Sao Paulu itd. Takodje јe autor publikaciјe „City Action Lab“ koјa se fokusira na prenos znanja u domenu pametnih i kreativnih gradova u Zapadnoj i Istočnoj Evropi.

Bio je Kustos Paviljona „Saraјevo now“na 15. Biјenalu arhitekture u Veneciјi, kao i keynote govornik na broјnim medjunarodnim konferenciјama. Takodje јe član ISOCARP-a (Medjunarodnog društva gradskih i regionalnih planera), bivši predsednik Young Leader Komitata Urban Land Institute, dopisni clan BHAAAS, nominator nagrade Aga Khan za arhitekturu, član Savetodavnog odbora za izgradnju kulture Evropskog Foruma Alpbach itd. Dr. Piplas je inicijator projekta urbane transformacije „Reactivate Sarajevo“.

Dr. Piplas јe diplomirao na Univerzitetu u Sarajevu, magistrirao na Tehničkom univerzitetu u Berlinu u oblasti urbanog dizajna, a doktorirao je na arhitektonskom fakultetu ETH u Cirihu. Pored stručnih aktivnosti, bio je istraživač u Politecnico di Milano i radio јe na razvoju platforme Urban Simulation Game. Trenutno je ko-Direktor Blue City – Integrated Urban Solutions sektora Drees&Sommer u Švajcarskoj, jedne od vodecih evropskih kompanija za interdisciplinarni razvoj, planiranje i implementaciju inovativnih projekata iz oblasti digitalnog planiranja prostora, pametne arhitekture i odrzivog urbanizma.

Speciality:dr. sc.ETH Zürich, Co-Director BlueCity, Drees&Sommer, Švicarska

Međunarodne konferencije, Key Note, Fireside chats, Prezentacije, Mentoring, Made in BiH…

Opširnije

LokacijE održavanja

Sarajevo (5. decembar Europe House),
Tuzla (14 i 15. decembar Narodno pozorište)
Tarčin (28. decembar Tarcin Forest Resort)
Sarajevo (30. Januar Europe House)

T. +387 35 302 538

jadranka.kusljugic@bhing.ba

© 2022 – BH Engineering Weeks / Development: colosseum.ba | Senid H.