Speaker info

About the speaker

Amra Sofić

Snažno visoko stručno obrazovanje stekla je diplomom iz oblasti telekomunikacija na Univerzitetu u Sarajevu. Iskusna je u radu u telekomunikacijskoj industriji i u području tehničko tehnološkog dijela i u području biznis i marketinških poslova.  Amra je 2016. godine objavila rad IEEE-a na temu ” Implementation of Internet of Things in the market of Bosnia&Herzegovina: Bussines market and technological review “.

Posjeduje vještine u profesionalnom upravljanju projektima, realizaciji partnerskih poslovnih rješenja, te upravljanjem procesima razvoja i lansiranja novog proizvoda na tržište. Aktivna je članica “City Mind Lab”, inicijativa Sarajevo – Pametni grad podržano od strane UNDP-a i Grada Sarajeva koji ima za cilj realizirati viziju Sarajeva kao pametnog grada.

Poslovno orijentirana, prirodno motivirana željom za osobnim i društvenim napretkom i razvojem, nastoji dati svoj doprinos i ojačati svijest društva o prednostima pametnih rješenja i srodnih aktivnosti u cilju poticanja ekonomskog rasta i prosperiteta.

Founder i CEO BH fashion brenda MARAMRA.

Često je učesnica kao panelistica, moderatorica ili govornica raznih konferencija kao što su „Unlimted Sarajevo“, „Festival Savremene Žene Tuzla“, „EPALE – Elektronička platforma za učenje odraslih u Europi“ i drugih.

Aktivna je članica Project Management Instituta na globalnom nivou i BiH Chaptera Project Management Instituta.

Speciality:Project manager@Bosna i Hercegovina
Email:
Twitter:
Website:

Međunarodne konferencije, Key Note, Fireside chats, Prezentacije, Mentoring, Made in BiH…

Opširnije

LokacijE održavanja

Sarajevo (5. decembar Europe House),
Tuzla (14 i 15. decembar Narodno pozorište)
Tarčin (28. decembar Tarcin Forest Resort)
Sarajevo (30. Januar Europe House)

T. +387 35 302 538

jadranka.kusljugic@bhing.ba

© 2022 – BH Engineering Weeks / Development: colosseum.ba | Senid H.