Speaker info

About the speaker

Akademik Isak Karabegović

Osnivač je Mašinskog fakulteta u Bihaću 1996. godine pri Univerzitetu u Sarajevu. Bio je osnivač Univerziteta u Bihaću 1997. godine, te osnivač Tehničkog fakulteta u Bihaću Univerzitet u Bihaću 1990. godine.

Profesor Karabegović je autor ili koautor preko 35 knjiga i poglavlja, 109 naučnih radova u  časopisima, 465 naučnih radova na ​​svjetskim konferencijama, urednik časopisa u inostranstvu, više od 260 industrijskih izvještaja.

Bio je jedan od osnivača Društva za robotiku u BiH 2003 godine. Generalni sekretar Društva za robotiku u BiH od 2003 godine, član odbora za mehatroniku Akademije nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine, član odbora za energiju, energetiku i okoliš Akademije nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine, član Američkog udruženja za nauku i tehnologiju,
član Društva za mehaniku Hrvatske, član Društva za mehaniku Srbije, član Društva elektro inženjera Hrvatske i član Saveza inženjera i tehničara Srbije i član Savjeta istraživačkog odbora Američkog biografskog instituta. Kao ekspert za evaluaciju visokog obrazovanja učestvovau u evaulaciji Univerziteta Crna Gora, Univerziteta u Sarajevu, kao predsjednik Komisije za ispunjavanje uvjeta za rad visokoškolske ustanove eMPIRICA na Tuzlanskom kantonu.

Dobitnik je povelje Univerziteta u Banja Luci 1990 godine, povelje Tehničkog fakulteta Bihać, povelje Univerziteta u Bihaću,prestižne nagrade za naučni rad i stvaralaštvo iz oblasti tehničkih znanosti-mehanika od Internacionalnog biografskog centra iz Cembridge. Kao rektor dobitnik je nagrade „Međunarodni trofej za tehnologiju i kvalitet“ 2003 godine u Ženevi. Dobitnik je Plakete grada Bihaća za izuzetan doprinos za razvoj obrazovanja i nauke, i većeg broja priznanja za svoj znanstveno-pedagoški rad na Univerzitetu u Bosni i Hercegovi i Svijetu.Dobitnik Povelje “26.februar” Grada Bihaća za izuzetna ostvarenja i postignute rezultate u naučnom radu i stvaralaštvu u obrazovnom sistemu, te izuzetan doprinos u cjelokupnom društveno-političkom razvoju i unapređenju kvaliteta življenja grada Bihaća.

Speciality:redovni profesor, Tehnički fakultet Univerziteta u Bihaću,Bosna i Hercegovina
Email:
Twitter:
Website:

Međunarodne konferencije, Key Note, Fireside chats, Prezentacije, Mentoring, Made in BiH…

Opširnije

LokacijE održavanja

Sarajevo (5. decembar Europe House),
Tuzla (14 i 15. decembar Narodno pozorište)
Tarčin (28. decembar Tarcin Forest Resort)
Sarajevo (30. Januar Europe House)

T. +387 35 302 538

jadranka.kusljugic@bhing.ba

© 2022 – BH Engineering Weeks / Development: colosseum.ba | Senid H.