Tri bosanskohercegovačka grada, Sarajevo, Banja Luka i Tuzla, proteklih sedam dana bili su centar regije. Na različitim događajima u okviru BH Engineering Week-a okupio se ogroman broj stručnjaka u oblastima modernih  tehnologija, industrije 4.0, poduzetništva i proizvodnje. Sedmica inženjera je privukla i studente i mlade profesionalce koji su došli čuti sjajne, uspješne priče malo starijih i uspješnijih kolega iz cijelog svijeta.

 

III Business Strategic Forum napunio je prvog dana salu BKC-a Tuzla do posljednjeg mjesta. Drugog konferencijskog dana domaćin je bio Blitz Cinestar, gdje su entuzijaste iz spomenutih oblasti napunile čak tri sale, gdje je bilo govora o pametnim gradovima, umjetnoj inteligenciji, utjecaju tehnologije na društvo, o robotici, solarnoj energiji, tehnološkim inovacijama u medicini, teškoj industriji i turizmu, te još mnogo čemu što će, kada se primijeni, naše društvo staviti rame uz rame sa svjetskim razvijenim društvima.

Mnoga imena stručnjaka koji su prodefilovali pozornicama III BSF-a su imena koja zaslužuju da se naklonite kada se spomenu. Ugledni profesori, poduzetnici, inženjeri, IT stručnjaci, predstavnici vlasti… svi su došli u Tuzlu, da podijele svoje znanje i iskustvo s ciljem stvaranja bolje budućnosti u Bosni i Hercegovini.